Tabele składu i wartości odżywczej żywności

Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow

Tabele składu i wartości odżywczej żywności

Wydawnictwo: PZWL - Wydawnictwo Lekarskie
Liczba stron: 672
Wymiary: 21 x 29.5 cm
Oprawa: twarda
ISBN: 83-200-3112-5
Nr katalogowy: 42247

Czas dostawy: produkt chwilowo niedostępny

Cena detaliczna: 188,00 zł

Nasza cena: 167,30 zł (rabat 11%)



Poleć znajomym:

Opis: Tabele składu i wartości odżywczej żywności

Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych, takich jak: białko ogółem, białko zwierzęce i roślinne, tłuszcz, cholesterol, węglowodany, sacharoza, laktoza, skrobia, błonnik pokarmowy, kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, aminokwasy, wybrane składniki mineralne i witaminy w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g potrawy gotowej do spożycia oraz receptury potraw. Przedstawione dane zostały opracowane w Zakładzie Wartości Odżywczych Żywności i Żywienia im. prof. dr. A. Szczygła w Warszawie.


Spis treści: Tabele składu i wartości odżywczej żywności


  • Wstęp
    Introduction
  • Tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych
    Food products
    - composition and nutritive value
  • Tabele składu i wartości odżywczej potraw
    Dishes - composition and
    nutritive value
  • Receptury potraw
    Recipes of dishes
  • Piśmiennictwo
    References
  • Systematyczne nazwy roślin i zwierząt
    Scientific names of plants and
    animals
  • Skorowidz polsko-angielski
    Index english-polish

Zobacz także:


Dystrofie mięśniowe

Cena 36,50 zł